Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan kek tarifi çay saatlerinin vazgeçilmez keki dir. Üzerindeki kremşantisi ve çikolata sosuyla bambaşka bir lezzet. Ağlayan kek nasıl yapılır, ağlayan pasta hazırlanışı.

Malzemeler

  • beş yumurta
  • beş fincan şeker
  • on dört yemek kaşığı süt
  • bir paket vanilya
  • bir paket büyük boy kakao
  • bir paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un(kek kıvamında kaşıktan akacak şekilde cıvık)

üzeri için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • iki paket kremşanti (2 su bardağı süt)
  • bir paket çikolata sosu (2 su bardağı süt)

Ağlayan Kek Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak derin bir kapta şeker ve yumurtaları mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz sonra teker teker diğer malzemleri ekleyip çırpmaya devem ediyoruz. En son unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip çok az çırpıp  yağladığımız fırın tepsisisne kekimizi boşaltıyoruz, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımıza katıyoruz. Yaklaşık 45-60 dk içinde hazırdır. Kek pişirken kremşantiyi ve çikolata sosunu hazırlıyoruz. Keki fırından çıkartıktan sonra ılıkken  2,5 su bardağı sütle ıslatıyoruz sonra üzerine kremşantiyi onun üzerine çikolata sosunu döküyoruz. Servis yaparken hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.( yazın keki arzuya bağlı olarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz)

ağlayan kek tarifi ağlayan kek tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 38
çikolatalı yaş pasta tarifi

0 32
paşa lokumu tarifi

0 184
hızlı pasta tarifi

0 177

Yorum Yok

Yorum Yap