Akıtma Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kahvaltılık Tarifler, Pratik Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 4,75 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

 Akıtma nasıl yapılır? Akıtma hazırlanışı. Sabah kahvaltılarınız için pratik, lezzetli ve mis gibi akıtma tarifi sizlerle. Cizleme tarifi olarak ta bilinir.

Malzemeler

  •  1 litre süt
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
  • 1 çay kaşığı tuz
  •   margarin

Akıtma Tarifi Hazırlanışı

Sütü ve yumurtaları bir kaba koyup mikser yardımı ile iyice karıştırıyoruz. Üzerine kabartma tozunu ve unu ilave ediyoruz. Unun miktarı karışımın kıvamı boza kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz. En son tuzu da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra yağsız tavayı ocağın üzerine alıp bir süre ısıtıyoruz. Kepçe yardımı ile karışımdan bir kepçe tavaya döküp tavanın tamamına yayılmasını sağlıyoruz. Altı piştikten sonra çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz. İki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alıp üzerinde margarin gezdiriyoruz. Bu karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Afiyet olsun.

akıtma tarifi akıtma tarifi

Akıtma Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri