Alman Pastası Tarifi

Alman Pastası Tarifi

Alman pastası nasıl yapılır? Kolay ve pratik bir o kadar da lezzetli alman pasta tarifimiz. Alman pastası hazırlanışı çok kolay.

Malzemeler
keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat

kreması için;

  • yarım kg süt
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta

üzeri için;

  • pudra şekeri

Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır

Keki için bir kabın içinde yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kekin kıvamı gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Orta boy bir tepsiyi yağlayıp unladıktan sonra hazırladığımız harcı tepsiye döküyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, margarini ve vanilyayı iyice karıştırıyoruz bir tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz. Sürekli karıştırıyoruz kıvamı koyulaşınca ocaktan alıyoruz. Soğuyan keki tepsiden çıkarıp ip yardımı ile ikiye bölüp arasına kremayı döküyoruz üzerine diğer keki kapatıyoruz ardından üzerini pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun.

alman pastası tarifi

Benzer tarifler

Ramazan Tatlısı

0 679
Kolay Süp Tarifi

0 469
Burma baklava yapılışı;

0 630
Sodalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

0 694
Alman Pastası Tarifi Alman Pastası Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap