Alman Pastası Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Alman pastası nasıl yapılır? Alman pastası tarifiyle misafirlerinize çok lezzetli bir pasta ikram edebilirsiniz. Pratik pasta yapımı alman pastası tarifi.

Malzemeler

  • üç adet yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • bir su bardağı şeker
  • aldığı kadar un(iki su bardağı kadar)
  • bir paket kabartma tozu
  • bir  paket vanilya

krema için;

  • üç su bardağı süt
  • bir çay bardağı şeker
  • bir çay bardağından iki parmak eksik un
  • bir yemek kaşığı nişasta
  • bir adet yumurta
  • bir yemek kaşığı tereyağı
  • bir şeker kaşığı vanilya

üzeri için;

  • pudra şekeri

Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır

İlk önce keki için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz. Sonra tek tek diğer malzemeleri ilave ediyoruz. Kek hamurunu yağladığımız yuvarlak bir kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıttığımız 160 derecedeki fırında 30 -40 dk kadar pişiriyoruz. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Tencereye malzemeleri koyup sürekli karıştırarak ocakta pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp ikiye bölüyoruz. Ortasına mikserle çırpdığımız kremayı sürüp diğer parçayı kapatıyoruz. Üzerine bol miktarda pudra şekeri serpiyoruz. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

alman pastası tarifi

Alman Pastası Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri