Armut Hoşafı Tarifi

Armut Hoşafı Tarifi

Armut Hoşafı Malzemeleri

  • Yarım kğ armut
  • 3 su bardağı elma suyu
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 150 gr çekirdeksiz üzüm
  • 100 gr kıuru üzüm
  • 50 gr kıyılmış badem
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 adet karanfil

Armut Hoşafı Nasıl Yapılır

İftar yemeklerinizin yanında hem vitaminli hem de hafif bir tatlı olan armut hoşafı nasıl yapılır, merak edenler için armut hoşafı tarifimiz aşağıda.

Armut hoşafı tarifimize armutları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.

Daha sonra elma ve limon suyunu, 4 çorba kaşığı toz şekeri ilave ederek kaynatın.

Nişastayı soğuksuda eritip, bu karışıma azar azar ilave edin

Ardından 2 su bardağı sıcak su ile birlikte, armutları, üzümleri, tarçın çubuğu ve karanfili karışıma ekleyip, armutlar yumuşayana kadar, 5-6 dakika kısık ateşte kaynatın.

Armut hoşafı tarifini Ramazan sofralarınızda hafif Ramazan tatlısı olarak limon kabuğu rendesi ve kıyılmış bademle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Armut Hoşafı Tarifi
Armut Hoşafı Tarifi

Armut kompostosu sağlıklı ve faydalıdır. İçinizi sıcak günlerde serinletecek evde yapılmış soğuk bir içecek. Armut hoşafı faydaları saymakla bitmez. Afiyet Olsun

Benzer tarifler

doğal limonata tarifi

0 527
cacık nasıl yapılır

0 833
vitamin deposu tarifi

0 952
Armut Hoşafı Tarifi Armut Hoşafı Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap