Avusturya Keki Tarifi

Avusturya Keki Tarifi

Yazar -
0 306

Avusturya Keki Tarifi Malzemeleri

  • 6 Yumurta sarısı (yumurta akları da kullanılacak)
  • 110 gr toz şeker
  • 175 gr tereyağı
  • 240 gr Bitter çikolata

Avusturya Keki Tarifi Nasıl Yapılır

Öncelikle 6 yumurtanın sarısı ile 110 gram toz şeker. (su bardağının bir parmak eksiği) çırpılır. 175 gram tereyağı ve 3 adet kare bitter çikolata eritilir. Erir erimez sıcakken yumurtalı karışım hızla karıştırarak içine ilave edilir. (Kaynamamış olmalı yumurtalar pişmemeli)

  1. aşamada 6 yumurtanın bu kez akları 4 yemek kaşığı toz şeker ile kar haline getirilir. Güzelce çırpmak gerekir acele etmeyin.

Bu karışıma da Çikolatalı karışım ilave edilir ve karıştırılır.  Bu karışıma hazır alabileceğiniz 3 yemek kaşığı pandispanya unu ilave edip karıştırıyoruz.

Unu azar azar ilave edip karıştırın. Yine bu aşamada acele etmeyin.

Fırını 170 dereceye hazırlayıp pişiriyoruz. Avusturya Keki Tarifimiz hazır Servis yaparken pudra şekeri serpebilir ve yanına vanilyalı dondurma koyabilirsiniz.

Sevdiklerinizle birlikte Afiyet Olsun

Dikkat edilmesi gereken nokta fırında pişerken çok sert olmamasına dikkat ediniz. Çünkü soğuduğunda daha da katılaşacak.

Avusturya Keki TarifiAvusturya Keki Tarifi
Avusturya Keki Tarifi Avusturya Keki Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap