Ay Çöreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kek Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
ay çöreği tarifi

ay çöreği tarifi

Ay çöreği tarifimiz 40 dakikada hazırlanıp 6 kişiliktir. Ayrıca dövülmüş fındıkları, ay çöreklerinin üzerlerine de serpebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Bir miktar yaş maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık

Ay Çöreği Tarifimiz

  • Unu, margarini, sütü ve bir adet yumurta beyazını derin bir kaba alın.
  • Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
  • Ayrı bir yerde dövülmüş fındık, toz şeker, bayat ekmek içi, kuru üzüm, tarçın ve yenibaharı karıştırın.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun, rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.

Ay Çöreği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri