Ay Çöreği Tarifi

Ay Çöreği Tarifi

Yazar -
0 15
ay çöreği tarifi
ay çöreği tarifi

Ay çöreği tarifimiz 40 dakikada hazırlanıp 6 kişiliktir. Ayrıca dövülmüş fındıkları, ay çöreklerinin üzerlerine de serpebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet yumurta beyazı
  • Bir miktar yaş maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık

Ay Çöreği Tarifimiz

  • Unu, margarini, sütü ve bir adet yumurta beyazını derin bir kaba alın.
  • Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin.
  • Ayrı bir yerde dövülmüş fındık, toz şeker, bayat ekmek içi, kuru üzüm, tarçın ve yenibaharı karıştırın.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun, rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 50
paşa lokumu tarifi

0 194
bayat ekmek keki tarifi

0 89
keşkül tarifi

0 61

Yorum Yok

Yorum Yap