Ayva Tatlısı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meyve Tatlıları Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 1,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva tatlısı tarifimiz 6 kişilik ve 30 dakikada hazırlanmaktadır. Ayrıca ayva çekirdeklerini kaynayan suya atarsanız, hem jel gibi bir kıvam elde edersiniz hem de tatlınız renklenir.

Malzemeler:

  • 3 adet ayva
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • Yeterince kaymak

Ayva Tatlısı Tarifimiz

  • Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve çubuk tarçını koyarak kaynatın.
  • Kaynayan suya ayvaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı şekeri üzerine serpin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Fırını 200 derecede ısıtın. Tencereden çıkardığınız ayvaları bir tepsiye dizin. Fırının üstten ikinci rafında rengi değişene kadar, 5-10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.

Ayva Tatlısı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri