Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva tatlısı tarifimiz 6 kişilik ve 30 dakikada hazırlanmaktadır. Ayrıca ayva çekirdeklerini kaynayan suya atarsanız, hem jel gibi bir kıvam elde edersiniz hem de tatlınız renklenir.

Malzemeler:

  • 3 adet ayva
  • 1 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker
  • Yeterince kaymak

Ayva Tatlısı Tarifimiz

  • Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve çubuk tarçını koyarak kaynatın.
  • Kaynayan suya ayvaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. 1 su bardağı şekeri üzerine serpin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Fırını 200 derecede ısıtın. Tencereden çıkardığınız ayvaları bir tepsiye dizin. Fırının üstten ikinci rafında rengi değişene kadar, 5-10 dakika kadar fırınlayın.
  • Ayva tatlısının ortasındaki boşluklara kaymak koyarak servis yapın.

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 44
paşa lokumu tarifi

0 189
keşkül tarifi

0 57
krem karamel nasıl yapılır

0 34

Yorum Yok

Yorum Yap