Baharatlı Et Yemeği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
baharatlı et yemeği tarifi

baharatlı et yemeği tarifi

Baharatlı et yemeği tarifimiz, 5 kişilik ve 1 saatte hazırlanmaktadır. Zencefilin baş ağrılarını giderici özelliği vardır.

Malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı koyun eti
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeterince tuz

Baharatlı Et Yemeği Tarifi

  • Sıvı yağ ve safranı bir tencereye koyup 1 dakika kadar kızdırın.
  • Ardından ince doğranmış soğanı ve eti ekleyin.
  • Et pişince küçük doğranmış kereviz ve ince kıyılmış taze naneyi ilave edin.
  • Diğer tarafta kimyon, kişniş, tarçın, zencefil ve tuzu karıştırın. Bu karışımın yarısını ete ekleyin.
  • Kalan yarısını ise nar ekşisi, sirke ve gül suyu ile karıştırdıktan sonra azar azar ete ekleyin.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Üzerini sumak ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Baharatlı Et Yemeği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri