Baharatlı Et Yemeği Tarifi

Baharatlı Et Yemeği Tarifi

baharatlı et yemeği tarifi
baharatlı et yemeği tarifi

Baharatlı et yemeği tarifimiz, 5 kişilik ve 1 saatte hazırlanmaktadır. Zencefilin baş ağrılarını giderici özelliği vardır.

Malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı koyun eti
  • 4 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yeterince tuz

Baharatlı Et Yemeği Tarifi

  • Sıvı yağ ve safranı bir tencereye koyup 1 dakika kadar kızdırın.
  • Ardından ince doğranmış soğanı ve eti ekleyin.
  • Et pişince küçük doğranmış kereviz ve ince kıyılmış taze naneyi ilave edin.
  • Diğer tarafta kimyon, kişniş, tarçın, zencefil ve tuzu karıştırın. Bu karışımın yarısını ete ekleyin.
  • Kalan yarısını ise nar ekşisi, sirke ve gül suyu ile karıştırdıktan sonra azar azar ete ekleyin.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  • Üzerini sumak ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Benzer tarifler

fırında soslu tavuk tarifi

0 46
ızgara köfte tarifi

0 48

Yorum Yok

Yorum Yap