Balkabaklı Üçgen Börek Tarifi

Balkabaklı Üçgen Börek Tarifi

Yazar -
1 43

Balkabaklı börek nasıl yapılır ? Çok lezzetli börek tarifleri, balkabaklı üçgen börek tarifi yapılışı. Resimli anlatımıyla bal kabaklı börek yapımı ve hazırlanışı.

Hamur için malzemeler

  • un-500 gram
  • su-300 ml
  • tuz
  • tereyağ(margarin)-200 gram

İç malzemesi

  • bal kabağı-300 gram
  • soğan-1 adet
  • kimyon-1 çay kaşığı
  • şeker-2 çay kaşığı
  • karabiber
  • tuz
  • üzeri için 1 adet yumurta

Balkabaklı Üçgen Börek Tarifi Nasıl Yapılır

Unla tuzu karıştırıyoruz, 300 ml su ekliyoruz ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve iki adet ince yufka açıyoruz. Yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloları streç filmi ile sarıyoruz ve 30 dakikaya buz dolaba kaldırıyoruz.

Bal kabağının kabuğunu soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Soğanı da ince kıyıyoruz. Bir kasede bal kabağı, soğanı, seker tuz kimyon ve karabiberi karıştırarak iç harcını hazırlıyoruz.

Hamuru buz dolaptan alıyoruz ve 12 parçaya bölüyoruz. (1 rulo hamuru 6 parçaya bölüyoruz).

Rulonun parçasını alıyoruz, dik koyarak üzerine bastırıyoruz ve merdane yardımıyla yuvarlak şeklinde açıyoruz. Ortasına bir yemek kaşığı iç harcından koyarak üçgen şeklinde kapatıyoruz.

Tüm börekleri şekillendirdikten sonra onları fırın tepsisine diziyoruz, üzerine yumurta sürüyoruz ve çörek otu (veya susam) serperek 180 derecede pişiriyoruz.

Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

balkabaklı börek nasıl yapılır

balkabaklı üçgen börek tarifi

Benzer tarifler

etli börek tarifi

0 30
çiğ börek tarifi

0 39

1 Yorum

  1. Bugün denedim tarifinizi. Muhteşem oldu diyebilirim. Miktarlar da çok başarılı. Hamuruna hele bayıldık. Sık sık pırasalı laknur yapan biri olarak artık süt balkabağı buldum mu bunu tercih edeceğim. Çok teşekkürler.

Yorum Yap