Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya pilaki nasıl yapılır? Barbunya pilaki tarifi 6 kişilik olarak anlatılmış ve hazırlama süresi ise 15 dakikadır. Barbunya hazırlanışı nasıl olur? Barbunya yapımı.

Malzemeler

  • 500 gr. barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates rendesi
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 kaşık zeytin yağı
  • Biraz tuz ve şeker

Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

Barbunyayı geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yaklaşık 5 dakika kaynayana kadar pişiriyoruz. (Bu işlem kötü suyunun çıkması için yapılıyor). Başka bir tencereye yağımızı, ince ince doğramış soğanlarımızı alıp kavuruyoruz. Salça ve domates rendesini, doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ardından halka halka doğranmış havuçları ve sonrasında da barbunyayı ilave edip kavuruyoruz. Tuzunu ve şekerinide ayarladıktan sonra üzerine geçecek kadar sıcak su koyup pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk. Pişirdikten sonra barbunya pilakimizi yanında, arzuya göre limon ve maydanoz ile birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun.

barbunya pilaki tarifi barbunya pilaki tarifi

Benzer tarifler

Yorum Yok

Yorum Yap