Bulgurlu Yaprak Sarması Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Zeytinyağlı Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 1,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Hazılama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 30 dakika
8 kişilik

  • Malzemeler
  • 500 gram taze asma yapragı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • tuz
  • İç malzemesi
  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 soğan
  • 1 domates
  • 2 taze soğan
  • yarım demet dereotu
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuşüzümü
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 er çay kaşığı nane,karabiber
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz

Bulgurlu Yaprak Sarması Tarifi Hazırlanışı

Asma yapraklarını limonlı suda sapları kolayca kopacak hale gelinceye kadar haşlayıp süzün, taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın.Dereotunu kıyın,domatesleri küp küp doğrayın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin,domatesleri katıp bir kaç dakika kavurun.Bulgur,taze soğan,dereotu,kuşüzümü,dolmalık fıstık,nane,karabiber,tozşeker, bir tutam tuz ekleyip kavurun.İki subardağı suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.kısık ateşte, bulgur suyu çekinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp ılınmaya bırıkın.Yaprakların üzerine iç malzemeden yerleştirip sıkıca sarın.Sarmaları tencereye dizip 1.5 bardak sıcak su,iki kaşık zeytinyağı,limon suyu,tozşeker ve tuz ekleyin.Sarmaların açılmalarını önlemek için üzerine büyük bir porselen tabakla ağırlık yapın.Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin.Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Bulgurlu Yaprak Sarması Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri