Burma Baklava Yapılışı

Burma Baklava Yapılışı

Kolay bir şerbetli hamur tatlısı yapmak için hadi ne duruyorsunuz denemekten korkma sen sevmezsen ev ahalisi sever. Diyete bazen ara diyenlere burma baklava nasıl yapılır? Kolayca hazırlanabilecek burma baklavanın

Burma Baklava Tarifi

Burma baklavanın 150 gramlık bir porsiyonunda yaklaşık 400 kalori bulunuyor. Burma baklava malzemeleri ve tarifi ise şu şekilde;

Burma Baklava Tarifi Malzemeler;

  • 150 gr. Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket karbonat
  • 1,5 su bardağı ılık süt ve aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg)

Hamuru açmak için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 300 gr nişasta

İçi:

  • 400-500 gr dövülmüş ceviz içi veya fındık içi

şerbeti için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

ayrıca fırınlama dan önce üzerine dökmek için ;

  • 200 gr tereyağı

Burma Baklava Yapılışı;

Eğer mümkünse 1 gün önce yapmak daha lezzetli olmasını sağlar. Bir gün önce yapacaksanız tepsiniz buzdolabına sığmalı.

Burma Baklava Tarifi için hamur malzemelerini bir kaba koyalım unun tamamını koymayın, bir kısmını ayırın hamuru yoğurdukça ilave edelim. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde ayırdığımız unu ilave ederek yoğuruyoruz. Hamur işlerinde yoğurmak önemli hazır olunca hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp, bezeleri un ve nişasta karışımıyla mümkün olduğu kadar ince açarak yufkalarımız açalım.

Yufkanın bir kenarından üçte birini içe doğru katlayın ve üzerine bolca ceviz içi serpin. Katlanmayan kenardan başlayarak yufkayı oklavaya saralım. Acele etmeyin oklavayı yufkayı iki ucundan büzerek çıkarın ve tepsiye yerleştirin.

Tüm hamura aynı işlemleri uygulayın ve resimdeki gibi tepsiye döşeyin. Eğer bir gün önce yaparsanız Tepsiyi buzdolabın mümkünse bir gece bekletin.

Sıra geldi tatlının şerbetini hazırlamaya, Malzemeleri bir kaba alalım kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve içerisine yarım limonu sıkıp ocaktan alın.

Burma baklava yapılışı;
Burma baklava yapılışı

Şimdi tereyağını eritelim 200 gr tereyağını eritin ve üzerinde oluşan köpükleri alın. Yağı kızgın haldeyken baklavanın her tarafına değecek şekilde kaşıkla gezdirin.

Artık her şey Burma Baklava Tarifi için hazır bıçağın ucuyla ezmeden istediğiniz büyüklükte kesin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ılınmasını bekleyin.

Soğuk şerbeti baklavanın üzerine dökün.

Şerbeti iyice çektikten sonra Burma Baklava Tarifi ile hazırladığımız mükemmel tatlımızı servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Benzer tarifler

Ramazan Tatlısı

0 679
Kolay Süp Tarifi

0 469
Sodalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

0 694
Portakal Soslu Kurabiye Nasıl Yapılır

0 353
Burma Baklava Yapılışı Burma Baklava Yapılışı