Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Meyve Tatlıları Tarifleri, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (4 oy, puan: 3,50 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

çikolata kaplı muz tarifi

çikolata kaplı muz tarifi

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 125 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • yarım su bardağı küçük çikolata parçası

Çikolata Kaplı Muz Tarifi Yapılışı

Muzları soyun, diplerini kesip 3 santim kalınılığında dilimlere bölün. Çikolatayı bir kaba alın, içi sıcak su dolu başka bir kabın içinde karıştırarak eritin, ateşte alıp sıvı yağı ilave edin, yumşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir şiş kullanarak muz dilimlerini çikolataya batırın. Küçük çikolata parçalarını yağlı kağıt üzerine dökün, daha sonra muzları çikolata parçalarına bulayın, yağlı kağıt üzerine çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Dilerseniz sade veya üzerini süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri