Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Çikolata Kaplı Muz Tarifi

 

çikolata kaplı muz tarifi  Çikolata Kaplı Muz Tarifi cikolata kapli muz tarifi
çikolata kaplı muz tarifi

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 125 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • yarım su bardağı küçük çikolata parçası

Çikolata Kaplı Muz Tarifi Yapılışı

Muzları soyun, diplerini kesip 3 santim kalınılığında dilimlere bölün. Çikolatayı bir kaba alın, içi sıcak su dolu başka bir kabın içinde karıştırarak eritin, ateşte alıp sıvı yağı ilave edin, yumşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir şiş kullanarak muz dilimlerini çikolataya batırın. Küçük çikolata parçalarını yağlı kağıt üzerine dökün, daha sonra muzları çikolata parçalarına bulayın, yağlı kağıt üzerine çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Dilerseniz sade veya üzerini süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Benzer tarifler

tarçınlı milföy tatlısı

0 147
limonlu fırın helva tarifi

0 118
harire tatlısı tarifi

0 108
süt dilimi tarifi

0 188
Çikolata Kaplı Muz Tarifi Çikolata Kaplı Muz Tarifi