Çikolata Kaplı Muz Tarifi

Çikolata Kaplı Muz Tarifi

 

çikolata kaplı muz tarifi
çikolata kaplı muz tarifi

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 125 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • yarım su bardağı küçük çikolata parçası

Çikolata Kaplı Muz Tarifi Yapılışı

Muzları soyun, diplerini kesip 3 santim kalınılığında dilimlere bölün. Çikolatayı bir kaba alın, içi sıcak su dolu başka bir kabın içinde karıştırarak eritin, ateşte alıp sıvı yağı ilave edin, yumşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir şiş kullanarak muz dilimlerini çikolataya batırın. Küçük çikolata parçalarını yağlı kağıt üzerine dökün, daha sonra muzları çikolata parçalarına bulayın, yağlı kağıt üzerine çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Dilerseniz sade veya üzerini süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 25
paşa lokumu tarifi

0 173
keşkül tarifi

0 50
krem karamel nasıl yapılır

0 27