Cizleme Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Göçmen Yemekleri Tarifleri, Hamurişi Tarifleri, Kahvaltılık Tarifler, Pratik Tarifler, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,33 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
cizleme tarifi

cizleme tarifi

Mayanın ne kadar cazibeli bir kokusunun olduğunu onu tatmadan bilemezsiniz. 4 bardak ılık suya 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı tuz ve 3 bardak un eklenir. Bal kıvamında akıcı bir hamur elde edilir ve yaklaşık 5 saat boyunca mayalandırılır. Bu ürün aslında bir kahvaltılık olduğu için, akşamdan hazırlayıp ılık bir ortamda bekletebilirsiniz. Bu akıcı kıvamdaki ürün bir sürahiye konulup sacın üzerine akıtılır ve kaşık yardımı ile saca serilir. Üzerinde delikler oluştuğunda cizlemeyi ters düz edin ve arkasını da hafifçe pişirin. Renk alması için çaba sarf etmenize gerek yoktur, çünkü çok zor kızarır.

Cizlemeyi evinizde pişirmek isterseniz teflon tava kullanabilirsiniz.

Cizleme Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri