Çökertme Kebabı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme kebabı tarifi özellikle Muğla, Bodrum yöresinde oldukça bilinen ve sevilen bir kebab tarifidir. Rendelenmiş patates, yoğurt ve kuşbaşı etten oluşan bu kebab tarifimizin hazırlanması oldukça kolaydır. İşte tarifi,

Malzemeleri

  • 300 gr kuşbaşı et
  • 5 adet patates
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

Etlerin pişmesi biraz zaman alacağı için öncelikle etleri kavuralım. Eti küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Tercihe göre baharatlanıp kavrulabilir veya sade olarak çiçek yağında kavrulur. Etler pişerken bir yandan patateslerimizi hazırlayalım.

Patateslerimizi soyup rendeliyoruz. Rendelenmiş patatesleri kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patateslerden servis tabağının dibini dolduracak kadar tabağımıza koyuyoruz. Süzme yoğurt ile sarımsaklarımızı karıştırıyoruz ve patateslerin üzerine döküyoruz. En üstüne de kavurduğumuz kuşbaşı etleri serpiyoruz. İsterseniz kırmızı biber de serpebilirsiniz. Çökertme kebabı tarifimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri