Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kahvaltılık Tarifler, Reçel Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
dağ çileği reçeli tarifi

dağ çileği reçeli tarifi

Bu özel meyve temmuz ayında olgunlaşır. Toplanması oldukça zordur. Bereketli bir meyve olmadığı için çok kıymetlidir. Bu nedenle yaparken çok özenli davranmak gerekir.

Malzemesi

  • 500 gram dağ çileği
  • 1 kg tozşeker
  • Limontuzu

Dağ Çileği Reçeli Tarifi Hazırlanışı

itinayla toplanan dağ çilekleri yine aynı itinayla saplarından ayıklanır ve bir gece öncesinden şekere yatırılır. Ertesi gün ocağa konur ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatılır. Köpüğü alınır ve son anda limontuzu eklenip altı kapatılır.

Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri