Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Dağ Çileği Reçeli Tarifi

dağ çileği reçeli tarifi
dağ çileği reçeli tarifi

Bu özel meyve temmuz ayında olgunlaşır. Toplanması oldukça zordur. Bereketli bir meyve olmadığı için çok kıymetlidir. Bu nedenle yaparken çok özenli davranmak gerekir.

Malzemesi

  • 500 gram dağ çileği
  • 1 kg tozşeker
  • Limontuzu

Dağ Çileği Reçeli Tarifi Hazırlanışı

itinayla toplanan dağ çilekleri yine aynı itinayla saplarından ayıklanır ve bir gece öncesinden şekere yatırılır. Ertesi gün ocağa konur ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatılır. Köpüğü alınır ve son anda limontuzu eklenip altı kapatılır.

Benzer tarifler

patatesli menemen tarifi

0 590
soğuk sandviç tarifleri

0 476
tavuklu sandviç tarifleri

0 582
ton balıklı sandviç tarifi

0 409
Dağ Çileği Reçeli Tarifi Dağ Çileği Reçeli Tarifi