Dağ Çileği Reçeli Tarifi

Dağ Çileği Reçeli Tarifi

dağ çileği reçeli tarifi  Dağ Çileği Reçeli Tarifi dag cilegi receli tarifi
dağ çileği reçeli tarifi

Bu özel meyve temmuz ayında olgunlaşır. Toplanması oldukça zordur. Bereketli bir meyve olmadığı için çok kıymetlidir. Bu nedenle yaparken çok özenli davranmak gerekir.

Malzemesi

  • 500 gram dağ çileği
  • 1 kg tozşeker
  • Limontuzu

Dağ Çileği Reçeli Tarifi Hazırlanışı

itinayla toplanan dağ çilekleri yine aynı itinayla saplarından ayıklanır ve bir gece öncesinden şekere yatırılır. Ertesi gün ocağa konur ve orta ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatılır. Köpüğü alınır ve son anda limontuzu eklenip altı kapatılır.

Benzer tarifler

mıhlama tarifi

0 246
havuç reçeli tarifi

0 177
ispanyol omleti tarifi

0 537
peynirli pankek tarifi

0 643
Dağ Çileği Reçeli Tarifi Dağ Çileği Reçeli Tarifi