Dana Etli Mantar Sote Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Et Yemekleri Tarifi, Yemek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Dana etli mantar sote nasıl yapılır ? Lezzetli et yemek tarifleri, dana etli mantar sote tarifi yapılışı. Etli mantarlı sote hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • yarım kg dana eti
  • 10 adet mantar
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz
  • kekik
  • toz kırmızı biber
  • sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber

Dana Etli Mantar Sote Tarifi

Küp küp doğradığımız soğanları ve sarımsakları bir tencereye alıp üzerine bir miktar sıvı yağ ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Önceden küçük parçalara bölüp yıkadığımız etleri soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kısıp yavaş yavaş kavuruyoruz. Mantarları temizleyip içi limonlu su dolu bir kapta bir süre bekletiyoruz biberleri ve domatesleri doğrayıp kenara alıyoruz. Etler kavrulmaya yakın biberleri ekliyoruz ardından su da beklettiğimiz mantarları doğrayıp tencereye ilave ediyoruz. Yemeği kendi suyu ile beraber bir süre pişiriyoruz. Suyunu çekmeye yakın domatesleri ekliyoruz. Domatesler de tamamen eridikten sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz. En son ocağın altını kapattıktan sonra kekiği ilave ediyoruz. Yemeğe acılık vermemesi açısından kekiği pişirmiyoruz baharatların hepsini isteğe göre koyabilirsiniz.

dana etli mantar sote tarifi

Dana Etli Mantar Sote Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri