Dana Rosto Tarifi

Dana Rosto Tarifi

dana rosto tarifi

Dana Rosto Tarifimiz 60 dakikada hazırlanmakta ve 6 kişilik malzeme ile tarif edilmiştir. Ayrıca yemeğinizi yanında pilav ve garnitürlerle servis yapın.

Malzemeler:

  • 1 kg dana kontrfile
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 kase küp doğranmış domates
  • 3 diş sarımsak
  • 7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

Dana Rosto Tarifimiz

  • Doğranmış soğan ve sarımsağı 4 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleştirin.
  • Domatesi ilave edip, yüksek ateşte sos haline gelene kadar pişirin. Tuz ve karabiber serpin.
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Eti koyup sık sık çevirerek kızartın.
  • Tavadan aldığınız eti birer santim aralıklarla dilimler birbirindan ayrılmayacak şekilde kesin.
  • Eti bir fırın kalıbına koyup üzerini yağlı kağıtla kaplayın. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıdı çıkarıp, 10 dakika daha pişirin ve fırından alın. 10 dakika dinlendirin.
  • Dilimler halinde servis tabağına alıp domates sosunu üzerinde gezdirin.
  • Arzuya göre ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Benzer tarifler

ızgara köfte tarifi

0 11
ali nazik nasıl yapılır

0 14
beşamel soslu tavuk tarifi

0 217

1 Yorum

  1. Tarifinizi aldım lakin bilmeniz gereken birsey var pişmis eti servis ederken tabakta kullanılan maydanoz servis kusurudur bilginize . Hangi et yemeğiyle olursa olsun .

Yorum Yap