Düğün Çorbası Tarifi

Düğün Çorbası Tarifi

Yazar -
0 10

Düğün çorbası nasıl yapılır? Düğün çorbası için tarifimiz sizlerle. Bol etli bir çorba yemeye ne dersiniz. Düğün çorbası hazırlanışı.

Malzemeler

  • yarım kilo parça et
  • haşlamak için  su ( dört-beş su bardağı su)

terbiyesi için;

  • üç yemek kaşığı yoğurt
  • iki kahve fincanı un
  • bir adet yumurta
  • yarım limonun suyu
  • tuz

üzeri için;

  • tereyağı
  • bir çay kaşığı kırmızı biber

Düğün Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır

Düdüklü tencereye kuşbaşı doğradığımız etimizi  ve suyumuzu koyup haşlıyoruz. Etimiz iyice yumuşayacak, sonra eti tencereden çıkartıp suyu farklı bir tencereye süzüyoruz. Terbiyesi için yoğurt ve unu iyice çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz, kesilmemesi içn et suyundan biraz terbiyenin içine koyup sürekli karıştırıyoruz. Çorbamıza ilave ederken de sürekli karıştırıp azar azar ilave ediyoruz. Sonra etleri didikliyoruz. Didiklediğimiz et parçalarını çorbamıza ilave ediyoruz. Çorbamız kaynadıktan ve kıvamını aldıktan sonra hazırdır. Servis yaparken tereyağında kızdırdığımız kırmızı biberden üzerine döküyoruz. Mis gibi çorbamız yenmeye hazırdır. Afiyet olsun.

Benzer tarifler

0 40

Yorum Yok

Yorum Yap