Elde Açma Patlıcanlı Börek Tarifi

Elde Açma Patlıcanlı Börek Tarifi

Elde açma patlıcanlı börek nasıl yapılır? Açma börek hazırlanışı. Biraz uğraştırıcı ama lezzetine doyum olmaz. Patlıcanlı börek tarifi yapılışı resimli anlatımı ile daha kolay.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı hamur için )

İç malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet tatlı sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Elde Açma Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

Öncelikle derin bir kapta unumuzu, yağımızı ve tuzumuzu su yardımıyla yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz.Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu 8-9 parçaya bölüyoruz.Bu sırada hamurlarımız biraz beklerken ocakta, küçük küçük doğradığımız malzemelerle böreğimizin içini hazırlıyoruz. Böreğimizin harcı hazırlandıktan sonra parça parça ayırdığımız hamurlarımızı biraz un yardımıyla bir yufka büyüklüğünde açıp, içlerine harcımızdan bir miktar koyup, yuvarlıyoruz.Elde ettiğimiz her bir şerit halindeki yufkalarımızı ortadan ikiye katlayarak yağladığımız fırın tepsimize yerleştiriyoruz.Bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi yapıyoruz.Son olarak hazırladığımız böreklerimizin üzerine sıvı yağ sürüp, fırına veriyoruz.Yaklaşık 45-50 dk. sonra patlıcanlı açma böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

patlıcanlı börek tarifi patlıcanlı börek tarifi

Benzer tarifler

pizza nasıl yapılır

0 147

Yorum Yok

Yorum Yap