Elmalı Turta Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Tart Tarifi, Tatlı Tarifleri, Tatlı Tarifleri 2

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Elmalı turta nasıl yapılır ? Kolay bir tart tarifi, elmalı turta tarifi yapılışı. Resimli elmalı turta yapımı ve hazırlanışı pratik olarak anlatılmıştır.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

içi için malzemeler

  • 4 adet elma
  • 5 çay kaşığı tarçın
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır

Yoğurma kabının içine 5 su bardağı unu eliyoruz. Oda sıcaklığında ki margarini, pudra şekerini, karbonatı, vanilyayı, yoğurdu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelecek. Hamur kıvamına gelince buzdolabında dinlendiriyoruz. Diğer taraftan içini hazırlamaya başlıyoruz. Elmaları soyup rendeliyoruz. Rendelenen elmaları bir tencereye alıp üzerine şekeri döküp bir süre karıştırarak pişiriyoruz. Tarçını ve cevizi de ekleyip biraz daha karıştırarak pişirip altını kapatıyoruz. Dinlenen hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıyoruz. Tart kalıbını yağlayıp hamuru iyice yerleştiriyoruz. Hamuru yerleştirmeden önce üzerine şeritler yapmak için hamurdan biraz ayırıyoruz. Hamuru iyice yerleştirdikten sonra iç harcının tamamını içine koyup üzerine kalan hamuru açıp şeritler kesiyoruz enine ve boyuna tartın üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

elmalı turta tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri