Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pilav Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
etli pirinç pilavı tarifi

etli pirinç pilavı tarifi

Etli Pirinç Pilavı Tarifimiz 4 kişiliktir ve ilk defa yapacaklar için ayrıntılı olarak tarif edilmiştir. Kolaylıkla yapabilceğiniz bir pilav tarifidir.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı tavuk yada et suyu
  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 3 orta boy soğan
  • 500 gr. yağsız kuşbaşı kuzu eti
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Pirinç Pilavı Tarifi Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp bir tencereye koyup üzerine 4-5 parmak ılık su ve tuzunu katıp bir kez karıştırdıktan sonra bir saat dinlenmeye bırakın. Pirincin suyunu süzdürüp nişastasını  tamamen atması için 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün. Bir tencereye margarini koyup eritin, yağ kızınca soğanı ilave edip sık sık karıştırarak  birkaç dakika soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Eti katıp yine ara sıra karıştırarak etler suyunu bırakıp tekrar suyunu  çekinceye devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ağır ateşte 10 dk. daha etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişme suyunu çekince  sıcak et suyunu katıp bir taşım kaynatın etsuyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 15- 20 dakika ağır ateşte pirinç et suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri