Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tarifi

Ev baklavasına kimse hayır demez, lezzetli mi lezzetli ev baklavası tarifimiz sizlerle. Bayram için tatlınızın tarifi burda. Ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası hazırlanışı.

Malzemeler 

  • 1 lt süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Aldığı kadar un (kulak memesinden sert kıvamda)
  • 1 kilo ceviz
  • 1 kilo sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 3 kilo şeker
  • 2,5 lt su
  • Yarım limon

Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

Süt, yumurta, yağ ve sirkeyi derin bir kapta karıştırın daha sonra unu ilave edin ( hamur kulak memesinden sert olmalı) elde ettiğiniz hamurdan 30 beze çıkacak şekilde toplar hazırlayın ve bezeleri biraz dinlendirin. Bezeleri açarken  nişasta ve unu bezenin altına üstüne atarak daha kolay açabilirsiniz. Yufkalarınızın ebatı tepsinizin ebatı kadar olmalı kenarlarından taşma olursa kesin. Yağlanan tepsiye yufkalarınızı serin ilk iki yufkanız boş olsun sonraki her yufka arasına az yağ ve ceviz serpin son iki yufkanızda sadece yağlayarak serin. Baklavanız kesmeye hazır, istediğiniz şekilde kesilen baklavamızın üzerine 1 kilo sıvı yağ kızdırın ve kepçe yardımı ile baklavanın üzerine dökün. 45 dakika 180 derecelik fırında pişirin. Soğuduktan sonra şerbetini dökün, şerbeti üç aşamada dökerseniz şerbeti daha iyi almasını sağlarsınız. (yarım saatte bir şerbeti dökün). Bayram için kolay ev baklavmız hazırdır, afiyet olsun. ( Orta boy bir tepsiye yapacaksınız ölçülerin yarısı ile yapabilirsiniz)

ev baklavası yapılışı ev baklavası yapılışı

 

ev baklavası tarifi yapılışı ev baklavası tarifi yapılışı

 

ev baklavası tarifi ev baklavası tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 194
kadın göbeği tarifi

0 116

Yorum Yok

Yorum Yap