Ev Baklavası Tarifi

Ev Baklavası Tarifi

Malzemler

  • iki adet yumurta
  • bir çay bardağı süt
  • bir çay bardağı sıvı yağ
  • bir su bardağı yoğurt
  • bir paket kabartma tozu
  • bir tutam şeker
  • bir tutam tuz
  •  bir tatlı kaşığı sirke
  •  tatlının üzerine (125 gr tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ )

Şerbeti için

  • beş su bardağı su
  • altı su bardağı şeker
  • bir paket vanilya
  • yarım limon

İç malzemezi için

  •  yarım kg dövülmüş ceviz
  • bir çay bardağı toz şeker

Ev Baklavası Tarifi Hazırlanışı

Hamuru için tüm malzemleri derin bir kapta karıştırıyoruz. Malzemler birbirleriyle özdeştikten sonra hamurun kulak memesi kıvamında olup olmadığına dikkat ediyoruz. Sonra hamurumuzu 60 tane ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız 60 parçayı dörder dörder bölüştürüyoruz ve bu parçaları nişasta yardımıyla  küçük  küçük açıp  dört parçayı üst üste koyuyoruz.  Bu işlemi bitirdikten sonra, dörder  parçayı  birarada büyük yufka haline gelinceye kadar açıyoruz.  Yuvarlak fırın tepsimizi sıvı yağ ile  yağlayıp, yufkayı seriyoruz ve cevizleri üzerine koyuyoruz. Sonra tekrar aynı işemi yapıyoruz, 15 yufkayı açana kadar, en üst iki yufkanın arası boş kalacak şekilde tatlımızın yufkalarını diziyoruz. En son olarak baklavamızı kesiyoruz ve üstüne  ocakta eritiğimiz tereyağını ve sıvı yağı gezdirip, önceden ısıttığımız fırına koyuyoruz. Tatlımızı fırından çıkarttıktan sonra  soğuması için bekletiyoruz.  Bu arada şerbetimizi yapıyoruz, şerbetimiz kaynadıktan sonra içine yarım limon sıkmayı unutmayın. Tatlımız soğuk,  şerbetimiz sıcak olarak üzerine döküyoruz. Afiyet olsun…

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi

ev baklavası tarifi ev baklavası tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 40
pizza nasıl yapılır

0 132
paşa lokumu tarifi

0 186

1 Yorum

Yorum Yap