Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi

Palamut pek sık denk geldiğimiz bir balık çeşidi değildir. Bizde taze taze bulmuşken Fırında Palamut Tarifimizi paylaşalım dedik. İşte yapılışı oldukça kolay ve hızlı olan bir deniz ürünü tarifi. 4-5 kişilik tir.

Malzemeler

  • 4 adet palamut (temzilenmiş ve ortadan ikiye bölünmüş)
  • 3 adet domates
  • 2 adet beyaz soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Karabiber, nane ve tuz

Fırında Palamut Tarifi Yapılışı

Öncelikle fırın tepsisine domatesleri ve soğanları şekildeki gibi diziyoruz. Daha sonra üzerine zeytin yağı ve tuz ile harmanladığımız Palamutları diziyoruz. Üzerine biber ve limonları şekildeki gibi yerleştiriyoruz. Son olarakta üzerine birazcık tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağı gezdiriyoruz. 150 – 200 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz. 40-45 dakika sonra fırında palamut tarifimiz hazır, çıkarabilirsiniz. Üzeri kızaracaktır. Afiyet olsun…

fırında palamut tarifi

fırında palamut tarifi

fırında palamut tarifi

Benzer tarifler

fırında soslu tavuk tarifi

0 35
ızgara köfte tarifi

0 39

5 Yorum

  1. Haftada en az bir gün balık yemenizi tavsiye ederim… Özellikle hamile bayanlar haftada 2 kez balığı ihmal etmeyin lütfen.

Yorum Yap