Fırında Piliç Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Genel

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
Fırında Piliç Tarifi

Fırında Piliç Tarifi

Fırında Piliç Tarifimiz 3-4 kişiliktir ve çok kolaydır, herkes yapabilir. Tavuk fırında çıtır çıtır olacaktır ve derisini çıtır sevenlere tavsiye edilir. Ayrıca kızartmaya göre daha sağlıklıdır.

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk (bütün)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karkbiber
  • 1 çay bardağı çiçek yağı
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 5 iri boy patetes
  • 1 bardak su

Fırında Piliç Tarifi Yapılışı:

Önce fırını 200 dereceye getirip ısıtın, piliçi temizleyip yıkadıktan sonra bir bor cam tavaya koyun üzerine tuzu, karabiberi, iri doğranmış soğanı, doğranmış domatezleri, yuvarlak doğuranmış biberleri ve aynı şekilde havuçları ve patetesleri doğrayıp tavaya koyun üzerine suyu çiçek yağını katıp hepsini harmanlayıp karıştırıyoruz.

Daha sonra sebzeler altına sıralayıp üzerine tavuğu koyup, fırına verip yaklaşık 1 saat pişiriyorsunuz. Yemeği sıcak servis yapıyorsunuz. Afiyet olsun.

Fırında Piliç Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri