Gül Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 4,67 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Gül böreği nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli bir börek tarifi, gül böreği tarifi. Resimli olan hamurişi tarifimiz oldukça kolaydır. Gül böreği hazırlanışı nasıl olur?

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 200-250 gr.lor peyniri
  • 5-6 tane iri pırasa
  • Yarım demet maydonoz
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1/2çay bardağı zeytinyağ

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta

Gül Böreği Tarifi Yapılışı

Pırasalar ve maydonozlar ince kıyım doğranır. İçine lor ve zeytinyağı ilave edilir. Tuz ilavesi de yapıldıktan sonra iyice karıştırılır. Yufkaların herbiri dört eşit parçaya bölünür ve geniş kısmına iç harçtan koyup sarılır. Etrafında döndürülüp gül şekli verilir. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlem yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yumurta çırpılır böreklerin üstüne sürülür. 180 derece fırında pişirilir, afiyet olsun.

gül böreği tarifi gül böreği tarifi

Gül Böreği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri