Gül Kurabiyesi Tarifi

Gül Kurabiyesi Tarifi

Bereketli bir kurabiye nişastalı dayanıklı kurabiye nasıl hazırlanır? Pratik kurabiye tarifi, kurabiye yapılışı. Gül kurabiyesi nasıl yapılır? Gül kurabiyesi tarifi.

Malzemeler

  • 2 adet  yumurta
  • 250 margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kakao (üstü için)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (üstü için)

Gül Kurabiyesi Tarifi Hazırlanışı

Yağımızı oda sıcaklığında yumuşamasını sağlıyoruz ki yoğurmamız kolay olsun. Yumuşayan yağımızın içine tüm malzemelerimizi katıp yoğuruyoruz yoğurma işlemi biraz uzun sürüyor. Yağımızı güzel bir şekilde yedirmemiz gerekiyor. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan cevizden biraz büyük bir parça ayırıp kakao ile yoğurarak kakaolu hamur elde edip 15 dk dinlendiriyoruz. Tırtıklı  kalıbımızla beyaz hamura şekil vererek yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Kakaolu hamurumuzdan da küçük bezelye büyüklüğünde parçalar  alarak beyaz hamurun üstüne yerleştiriyoruz ve 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dk üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimizin üstüne kalan pudra şekerimizi serpiştiriyoruz ve servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

gül kurabiyesi yapılışı gül kurabiyesi yapılışı

 

gül kurabiyesi tarifi gül kurabiyesi tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 31
irmikli kurabiye tarifi

0 27
paşa lokumu tarifi

0 179
lorlu kurabiye tarifi

0 58

Yorum Yok

Yorum Yap