Hamsi Buğlama Tarifi

Hamsi Buğlama Tarifi

Yazar -
0 19

Fırında hamsi buğlama nasıl yapılır ? Balık tarifleri, hamsi buğlama tarifi yapılışı. Resimli hamsi buğlama yapımı ve hazırlanışı.

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • tuz
  • sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hamsi Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır

Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayıp bir kenara alıyoruz. İki adet soğanı piyazlık doğruyoruz. Domatesleri küp küp doğruyoruz. Biberi küçük küçük doğruyoruz. Bu karışımı bir tavanın içine alıp içine bir miktar sıvı yağ ekleyip az miktar da kavuruyoruz. Karışımın içine bir miktar tuz ve bir miktar sıvı yağ ekleyip altını kapatıyoruz. Bu karışımı tepsinin içine serip üzerine hamsileri sırasıyla diziyoruz. Dizme işlemini yapmadan önce hamsileri de tuzlayıp iyice karıştırıyoruz. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine kabukları soyulmuş bir limonu halka halka kesip yerleştiriyoruz. 1 çay bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

hamsi buğlama tarifi

Benzer tarifler

Yorum Yok

Yorum Yap