Havuçlu Cezerye Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pratik Tarifler, Tart Tarifi, Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (3 oy, puan: 3,67 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Malzemeler

  • dört su bardağı rendelenmiş havuç
  • bir su bardağı su
  • bir su bardağı şeker
  • bir buçuk  paket sade petibör  bisküvi
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • hindistan cevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Hazırlanışı

Bir tencereye rendelenmiş havuçlarımızı, şekeri ve suyu koyup ocakta pişiriyoruz. Şekerimiz iyice eriyip, havuçlarımız yumuşayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra acağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra tencerenin içine tarçın, ceviz ve bisküvilerimizi kırarak ilave ediyoruz. Güzelce elimizle bisküvileri eziyoruz. En son olarak hindistan cevizini bir düz tabağa boşaltıyoruz, karışımımızdan küçük toplar oluşturarak, hindiztan cevizi ile yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.

havuçlu cezerye tarifi havuçlu cezerye tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri