Havuçlu Cezerye Tarifi
Malzemeler
- dört su bardağı rendelenmiş havuç
- bir su bardağı su
- bir su bardağı şeker
- bir buçuk paket sade petibör bisküvi
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- bir tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- hindistan cevizi
Havuçlu Cezerye Tarifi Hazırlanışı
Bir tencereye rendelenmiş havuçlarımızı, şekeri ve suyu koyup ocakta pişiriyoruz. Şekerimiz iyice eriyip, havuçlarımız yumuşayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra acağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra tencerenin içine tarçın, ceviz ve bisküvilerimizi kırarak ilave ediyoruz. Güzelce elimizle bisküvileri eziyoruz. En son olarak hindistan cevizini bir düz tabağa boşaltıyoruz, karışımımızdan küçük toplar oluşturarak, hindiztan cevizi ile yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.
havuçlu cezerye tarifi