Havuçlu Cezerye Tarifi

Havuçlu Cezerye Tarifi

Malzemeler

  • dört su bardağı rendelenmiş havuç
  • bir su bardağı su
  • bir su bardağı şeker
  • bir buçuk  paket sade petibör  bisküvi
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • bir tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • hindistan cevizi

Havuçlu Cezerye Tarifi Hazırlanışı

Bir tencereye rendelenmiş havuçlarımızı, şekeri ve suyu koyup ocakta pişiriyoruz. Şekerimiz iyice eriyip, havuçlarımız yumuşayıncaya kadar karıştırıyoruz. Sonra acağın altını kapatıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra tencerenin içine tarçın, ceviz ve bisküvilerimizi kırarak ilave ediyoruz. Güzelce elimizle bisküvileri eziyoruz. En son olarak hindistan cevizini bir düz tabağa boşaltıyoruz, karışımımızdan küçük toplar oluşturarak, hindiztan cevizi ile yuvarlıyoruz. Afiyet olsun.

havuçlu cezerye tarifi havuçlu cezerye tarifi

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 44
paşa lokumu tarifi

0 190
tavada sosis yapılışı

0 37
keşkül tarifi

0 57

Yorum Yok

Yorum Yap