Höşmerim Tarifi

Höşmerim Tarifi

höşmerim tarifi
höşmerim tarifi

Hatice Bacı, askerden gelen kocasına bu yemeği yaptığında, “Hoş mu Ömerim?” diye sorar ve tarihini bilmediğimiz bu öykünün yemeği günümüzde de vazgeçilemeyen bir kahvaltılık olarak sofraları süslemeye devam eder.

Bol kaymaklı sütün hamur haline getirilmesi ile hazırlanan bu kahvaltılık, kalori açısından son derece yüksek görülse de, kilo alma kaygıları taşıyarak elinizin tersi ile reddedebileceğiniz bir ürün değildir.

Malzemesi

  • 1 bardak süt
  • 1 bardak süt kaymağı / veya krema
  • 2 bardak un
  • 1 tutam tuz (1 çay kaşığı ucu ile) 6-8 kaşık tereyağı
  • Servisi için arzu ettiğiniz kadar tozşeker

Höşmerim Tarifi Hazırlanışı

Sütü ve süt kaymağını kaynatın. İçine bir tutam tuz ilave edin; bu, hamurun pişme esnasında kolay toplanmasına yarar. Bir tahta kaşık veya çırpma teli yardımı ile sürekli karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin; topak olmamasına dikkat edin, olursa da paniğe kapılmayın ve biraz güç sarf ederek karıştırmaya devam edin. Hamurun toplandığını gördüğünüzde (yaklaşık 4-5 dakika sonra) altını, kapatın. Hamurdan bir miktar alın ve tereyağlı tavaya koyun. Sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın, son derece zahmetli gürülen bu işlemi, kızaran yerlerini hamurunun içine katmaya devam ederek sürdürün. Bir süre sonra hamurdaki kızarmış yoğunluk artacak ve dağılmaya başlayacaktır. Bir servis tabağına alın ve üzerine tozşeker serpiştirerek sunun.

Benzer tarifler

kabak tatlısı yapılışı

0 53
paşa lokumu tarifi

0 197
tereyağında yumurta tarifi

0 67
keşkül tarifi

0 63