İrmikli Haşhaşlı Tatlı Tarifi

İrmikli Haşhaşlı Tatlı Tarifi

İrmikli haşhaşlı tatlı nasıl yapılır ? Resimli irmikli haşhaşlı tatlı tarifi. Kolay tatlı tarifi, irmik ve haşhaşlı kek nasıl hazırlanır, yapımı nasıl olur?

Malzemeler

Hamuru için

  • Yumurta-2 adet
  • Yoğurt-1 bardak
  • Şeker-1 bardak
  • S ı v ı yağ-1 bardak
  • İrmik-1 bardak
  • Haşhaş(mavi)-1 bardak
  • Un-1 bardak
  • Vanilya şekeri-1 paket
  • Kabartma tozu-1 paket

Şurup için

  • Şeker-2,5 bardak
  • Su-2 bardak
  • Limon-1 dilim
  • ÜZERİ İÇİN:
  • krem şanti
  • süt

İrmikli Haşhaşlı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır

Krem Şantiyi soğuk süt ile çırpıyoruz ve kabın kapağını kapatıp (streç filmi da olur) buz dolaba kaldırıyoruz.

2,5 bardak şekeri 3 bardak suyla kaynatın. Şeker eriyince ve su kaynadıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatın, sonra ateşi kapatın. İçine bir dilim limon koyun ve soğumaya bırakın.

Yumurta ile şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Yavaş yavaş yoğurt ile sıvı yağı katarak çırpmaya devam ediyoruz. Sonra irmik ve haşhaş ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Unu eliyoruz. Kabartma tozu ile vanilya şekerini unla birleştiriyoruz ve hamura ekleyerek mikserin düşük hızında karıştırıyoruz.

Yuvarlak fırın tepsiyi margarin ile yağlıyoruz ve hamuru içine dökerek önceden 175 derece ısınmış fırında pişiriyoruz.

Kekimiz pişince fırından alıyoruz 5 dakika soğutuyoruz ve üzerine şurubu gezdiriyoruz. Kek sıcak olduğu için soğumuş olan şurubu hemen çekiyor.

Kek iyice soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve buz dolaba soğuması için koyuyoruz.

Servis yaparken baklava şeklinde kesiyoruz ve isteğe göre üstünü ceviz kırıklarıyla süslüyoruz.

Afiyet olsun.

irmikli haşhaşlı tatlı tarifi irmikli haşhaşlı tatlı tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 180
kadın göbeği tarifi

0 109

Yorum Yok

Yorum Yap