Islak Kurabiye Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kurabiye Tarifi, Kurabiye Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Islak kurabiye nasıl yapılır ? Kolay bir şerbetli tatlı tarifi, ıslak kurabiye tarifi yapılışı. Resimli anlatımı ile ıslak kurabiye hazırlanışı ve yapılışı.

Hamuru için malzemeler

  • margarin-125 gram
  • sıvı yağ-1 çay bardağı
  • yumurta-2 tane
  • şeker-1 çay bardağı
  • kakao-25 gram
  • vanilya şekeri-1 paket
  • kabartma tozu-1 paket
  • alabildiği kadar un
  • Hindistan cevizi

Şurup için malzemeler

  • şeker-1 çay bardağı
  • su-3 çay bardağı
  • limon-1 dilim

Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır

Tencerede şekeri ve suyu karıştırarak şurubu pişiriyoruz. Ateşi kapattıktan sonra 1 dilim limon koyuyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Yumurtayı şekerle hafif çırpıyoruz. Eritilmiş margarin ve sıvı yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve vanilya şekeri ekliyoruz.

Unu eleyerek yavaş yavaş sıvı karışıma katıyoruz ve hamur yoğurmaya başlıyoruz. Hamur yumuşak olacak. En son kakao ekliyoruz ve hamurun rengi düz kahverengi olmayana kadar yoğurmaya devam ediyoruz.

Kurabiyelerimizi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak şekil veriyoruz ve fırın tepsiye diziyoruz. 170 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

Sıcak kurabiyeleri soğumuş şuruba bandırarak üzerine Hindistan cevizi serpiyoruz ve borcama diziyoruz. Kalan şurubu borcamın kenarından nazikçe içine dolduruyoruz kurabiyelerin üzerine dökmemeye çalışıyoruz. Kurabiye sıcak olduğu için soğumuş olan şurubu alttan çekecek. Şurubun tamamını çekmiş ve soğumuş kurabiyeler servis yapılabilir. Afiyet olsun!

ıslak kurabiye tarifi ıslak kurabiye tarifi

Islak Kurabiye Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri