İzmir Köfte Tarifi

İzmir Köfte Tarifi

izmir köfte tarifi
izmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifimiz 5 kişilik ve 30 dakikada hazırlanmaktadır. Ayrıca köfteleri yağda kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • Yarım kg kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet yumurta
  • 4-5 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince tuz

İzmir Köfte Tarifimiz

  • 2 adet soğanı rendeleyin ve bir kaba alın. İçine ince kıyılmış maydanozu ve kıymayı ekleyin.
  • Ayrı bir yerde bayat ekmek içlerini 1 bardak suyla ıslatın ve kıymaya katın. Ardından tuz, karabiber, kimyon, yumurta ilave edip tüm malzemeyi iyice yoğurun.
  • Elinizde ince uzunlamasına şekil vererek tam pişmeyecek şekilde tavada kızartın.
  • Bu arada bir tencerede sıvı yağı kızdırın. Kalan 1 adet soğanı rendeleyin ve yağda kavurmaya başlayın.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra üstüne 3 bardak sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
  • Patatesleri soyup kalın dilimler halinde kesin. Sos kaynayınca patatesleri içine atın, tuzunu da ekleyerek kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika pişirin.
  • Daha sonra bir fırın tepsisine köfteleri dizin, üzerine patatesli sosu dökün.
  • 2 adet domatesi dilimleyip köftelerin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.

Benzer tarifler

fırında soslu tavuk tarifi

0 7
ızgara köfte tarifi

0 16

Yorum Yok

Yorum Yap