Kabartlama Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Kahvaltılık Tarifler

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (Henüz oy kullanılmadı)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Üzerine reçel dökerek yenen bir tür çörek olan bu ürünün içinde yoğurt ve karbonat olduğu için hazmı son derece kolaydır.

Malzemesi

  • 2 bardak un
  • 1,5 bardak cıvık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kabartlama Tarifi Hazırlanışı

Unun ortasını açın. Açtığınız yere yoğurt, karbonat ve tuzu koyarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta, fakat oklava ile açılabilir bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde toplar hazırlayın ve oklava ile açın; yaklaşık 17 cm olsun. Yarısına kadar yağ ile doldurduğumuz tavada ters düz ederek pişirin. Üzerine reçel dökerek servis yapın.

Kabartlama Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri