Kabartlama Tarifi

Kabartlama Tarifi

Yazar -
0 870

Üzerine reçel dökerek yenen bir tür çörek olan bu ürünün içinde yoğurt ve karbonat olduğu için hazmı son derece kolaydır.

Malzemesi

  • 2 bardak un
  • 1,5 bardak cıvık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kabartlama Tarifi Hazırlanışı

Unun ortasını açın. Açtığınız yere yoğurt, karbonat ve tuzu koyarak yoğurun. Orta yumuşaklıkta, fakat oklava ile açılabilir bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde toplar hazırlayın ve oklava ile açın; yaklaşık 17 cm olsun. Yarısına kadar yağ ile doldurduğumuz tavada ters düz ederek pişirin. Üzerine reçel dökerek servis yapın.

Benzer tarifler

mıhlama tarifi

0 67
ispanyol omleti tarifi

0 371
peynirli pankek tarifi

0 413
kahvaltılık sosis tarifi

0 355