Kalamar Tava Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Deniz Ürünleri Tarifleri, Meze Tarifleri, Meze Tarifleri 2, Sıcak Meze Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kalamarı sadece balıkçılarda yemek zorunda değilsiniz. Üstelik evde yapılan kalamar tava tarifimiz çok daha lezzetlidir.

Malzemeler

  • 2 adet kalamar
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı  karbonat
  • 1 adet limon
  • kızartmak için çiçek yağı

 

Kalamar Tava Tarifi

Öncelikle kalamarları temizliyoruz ve gövdesi bembeyaz kalacak şekilde yıkıyoruz. Sonrasında kalamarları halka halka kesiyoruz. Kesilen kalamarları derin bir kabın içine koyup içine tuz, şeker ve karbonatı serpip iyice yoğuruyoruz elimizle. Biraz yumuşayınca içine sütü döküp 6-7 saat oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.

Sütün içinde dinlenen kalamarları unun içine batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Fritözde yapmanızı tavsiye ederiz. Biraz sararınca çıkarıyoruz kalamarları. Yanında limon ile birlikte sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

kalamar tarifi kalamar tarifi

kalamar tarifi kalamar tarifi

ev yapımı kalamar tarifi ev yapımı kalamar tarifi

ev yapımı kalamar tarifi ev yapımı kalamar tarifi

kalamar tava tarifi kalamar tava tarifi

Kalamar Tava Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri