Kalburabastı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Genel

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı yapılışı. Bayram için lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi. Kalburabastı tatlısı tarifi nasıl olur?

Malzemeler

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Un
  • 250 gr Ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ve unu ilave edin kulak memesi kıvamında olan hamurdan küçük toplar hazırlayın el yardımı hamuru avucunuzun içi kadar büyütün. Cevizi koyup yuvarlayın ve 180 derecelik fırında yarım saat (ortalama pişme süresi ) ama fırına göre değişir pişme süresi. Siz üzeri kızaran kalburabastılarınızı fırından çıkarın soğusun. Şerbeti için bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, kaynayan şerbete 3 – 4 damla limon suyu atın ve ocaktan alın, biraz beklettiğiniz şerbeti kalburabastılarınızın üzerine dökün, çok sıcak dökerseniz kalburabastılar hamur olur dikkat edin. Afiyet olsun.

kalburabastı yapılışı kalburabastı yapılışı

 

kalburabastı tarifi kalburabastı tarifi

Kalburabastı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri