Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı Tarifi

Kalburabastı nasıl yapılır? Kalburabastı yapılışı. Bayram için lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi. Kalburabastı tatlısı tarifi nasıl olur?

Malzemeler

  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Un
  • 250 gr Ceviz

Şerbeti için

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Limon

Kalburabastı Tarifi Yapılışı

Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın ve unu ilave edin kulak memesi kıvamında olan hamurdan küçük toplar hazırlayın el yardımı hamuru avucunuzun içi kadar büyütün. Cevizi koyup yuvarlayın ve 180 derecelik fırında yarım saat (ortalama pişme süresi ) ama fırına göre değişir pişme süresi. Siz üzeri kızaran kalburabastılarınızı fırından çıkarın soğusun. Şerbeti için bir tencerede şeker ve suyu kaynatın, kaynayan şerbete 3 – 4 damla limon suyu atın ve ocaktan alın, biraz beklettiğiniz şerbeti kalburabastılarınızın üzerine dökün, çok sıcak dökerseniz kalburabastılar hamur olur dikkat edin. Afiyet olsun.

kalburabastı yapılışı kalburabastı yapılışı

 

kalburabastı tarifi kalburabastı tarifi

Benzer tarifler

paşa lokumu tarifi

0 185
kadın göbeği tarifi

0 111

Yorum Yok

Yorum Yap