Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi için malzeme listesi

Hamuru için;

  • 125 gr Tereyağı
  • 1 Su bardağı sıvıyağ
  • 1 Su bardağı su
  • ½ Çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

İçi İçin;

  • Dövülmüş ceviz

Şerbeti için;

  • 2.5 Su bardağı şeker
  • 2.5 Su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı

Bu vereceğim kalburabastı tatlısı tarifi daha önce yediğiniz tariflere  göre  farklı malzemeleri nedeniyle kıyım kıyım benim favori tatlılarım dandır.

Denemenizi ısrarla öneririm.

Kalburabastı tatlısının yapımı için ilk önce derin bir tencereye şerbet malzemelerini   koyalım.  Şekerin dibine yapışmaması için arada bir karıştıralım.

Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra beş altı dakika daha  kaynamasını bekleyip birkaç damla limonu sıktıktan sonra ocağın altını kapatalım.

Kalburabastı tatlısının Şerbetinin soğuk olması gerekir. Bunun için ilk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım daha sonra hamuruna geçelim.

Kalburabastı tatlısının hamuru için bir kaba ilk önce oda ısısında yumuşamış tereyağını alalım.

Üzerine bir su bardağı sıvı yağını, bir su bardağı suyu, yarım çay kaşığı karbonatı koyduktan sonra malzemelerin birbirini görmesi için ellerimizle biraz karıştıralım.

Bu arada elimizin ısısıyla tereyağı da iyice yumuşayacaktır.

Daha sonra karışıma azar azar unu ilave ederek kulak memesi dediğimiz kıvama gelene kadar unu ekleyip yoğuralım.

Bunun ölçüsü genellikle artık hamur elimize yapışmayacak kıvama gelmesidir.

Yoğurduğumuz hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezeler haline getirdikten sonra elimizin yardımıyla bir tezgahın üzerinde açtıktan sonra evimizde var ise kalbur yoksa rendenin iri tarafına hamuru  bastırıp şekil verelim.

Daha sonra hamurun ortasına cevizlerin irir iri olmasını istediğimiz için bir bıçak yardımıyla ufalttığımız ceviz içlerinden koyup iki kenarını ortada birleştirdikten sonra kenarları kapatıp birleştirelim.

Daha sonra fırın tepsisini bir parça tereyağıyla yağladıktan sonra hamurlarımızın şekilli olan sırt kısımları yukarı gelecek şekilde tepsiye dizelim.

Fırında 180 derecede üzeri kızardıktan sonra çıkarıp  şerbetimiz soğukken üzerine döküp dinlendirelim.

Hamurların şerbeti daha iyi çekmesi için, hamurları ters çevirip üzerine de bir başka tepsi ile kapatıp bekletirseniz şerbetini daha hızlı çekmesini sağlayacaktır.

Daha sonra servis ederken üzerlerine bir parça dövülmüş fıstık serpip  afiyetle yiyebilirsiniz.

Kalburabastı Tatlısı Tarifi deneyin sevdiklerinize tavsiye edin.

Kalburabastı Tatlısı Yapılışı
Kalburabastı Tatlısı Tarifi

 

Benzer tarifler

Ramazan Tatlısı

0 31
Kolay Süp Tarifi

0 20
Burma baklava yapılışı;

0 147
Sodalı Islak Kek Tarifi Yapılışı

0 197
Kalburabastı Tatlısı Tarifi Kalburabastı Tatlısı Tarifi