Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Tatlı Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı tatlı tarifimiz 4-5 kişiliktir ve 20-25 dakikada hazırlanmaktadır. Oldukça kolay ve pratik olna bu tarifmiz için Sevginar hanıma sonsuz teşekkürler. Güzel tatlı ve yemek tariflerinin devamını bekliyoruz kendisinden.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (çiçek yağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Ceviz
  • İki buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Kalburabastı Tatlısı Tarifi Hazırlanışı:

Bir kaba süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar) koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Kıvama gelen hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve ortasına cevizi bastırıyoruz. Sonra tekrar kapatıyoruz, ceviz görülmeyecek şekilde.Sonra fırın tepsisini hafif yağlayıp üzerine aralıklı diziyoruz ve fırına sürüyoruz.

Fırında pişerken diğer yanda şerbetimizi yapalım. Şeker, su, 2-3 damla limon suyu ve 1 paket vanilyayı karıştırıp kaynatıyoruz. Tatlı fınından çıktıktan sonra 5 dakika bekletip kaynayan şerbeti döküyoruz. Dinlenmesi için 20 dakika üztünü kapatıp bekletiyoruz. Suyunu çekecektir. Afiyet olsun…

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri