Karabuğday Pilavı Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Pilav Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (1 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Karabuğday pilavı nasıl yapılır? Farklı lezzetlerde pilav denemek isteyen takipçilerimiz bir de karabuğday pilav tarifimizi yapsınlar. Karabuğday pilavı yapımı.

Malzemeler

  •  1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı karabuğday
  • sıvı yağ
  • tuz

Karabuğday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır

Soğanı soyuyoruz yıkıyoruz ve yemeklik doğruyoruz. Patatesi ve havucu küçük küp şeklinde doğruyoruz. Pilavlık tencereye bir kahve fincanı sıvı yağı koyuyoruz ısıtıyoruz sonrada soğanı koyarak harmanlıyoruz. Soğan altın rengini alınca, havucu, beş dakika sonrada patatesi ekliyoruz ve hafif kızartıyoruz. İki bardak karabuğdayı iyice yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine 3.5 bardak suyu koyuyoruz ateşi yükseltiyoruz. Su kaynadıktan sonra tuz ekliyoruz, ateşi kısıyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.  Suyunu çekince karıştırıyoruz ve çok küçük ateşte demliyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

karabuğday pilavı tarifi

Karabuğday Pilavı Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri