Karnıyarık Böreği Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Börek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 3,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş

Karnyarık böreği nasıl yapılır? Karnıyarık böreği tarifi. Farklı görüntüsü ile karnıyarık böreği hazırlanışı ve yapımı.

Malzemeler

  • bir kg yufka
  • üç adet yumurta beyazı
  • yarım çay bardağı çiçek yağı

iç harcı için;

  • haşlanmış altı- yedi adet patates
  • iki adet soğan
  • karabiber
  • tuz

üzeri için;

  • biber
  • domates

Karnıyarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır

Yufkaları sigara böreği yapacak şekilde sekiz üçgene bölüyoruz. Sonra yumurta beyazı ve yağı karıştırarak yufkların üzerine fırça yardımıyla sürüyoruz. Geniş kısımına iç harcımızın malzemlerini koyup doluyoruz. Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra bıçak yardımıyla doladığımız böreklerin üst kısmını biraz kesiyoruz. Buraya doğradığımız biber ve domatesten koyup üzerine de yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. Üzeri kızarınca fırından çıkartıyoruz. Afiyet olsun.

karnıyarık böreği tarifi

Karnıyarık Böreği Tarifi

Yorumlar


Yorumunuzun yanında istediğiniz resmin görünmesini istiyorsanız gravatar edinin!





yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri